Selecteer een pagina

Een tijdje geleden is het fotobewerkingspakket van Nik Software met mooie plugins voor Lightroom en Photoshop al overgenomen door Google. Onlangs is er aan het pakket een nieuwe plugin toegevoegd, Analog Efex Pro. Een pakket dat zich richt op vintage effecten. Hoewel dit beperkt lijkt, is Analog Efex daarin heel veelzijdig. Zeker in de stand Camera Kit zijn heel veel zaken in een foto aan te passen.

Voor mensen die de complete bundel van de Nik software al hadden aangeschaft is Analog Efex Pro gratis aan de bundel toe te voegen door de downloadlink, die ze als het goed is in hun mail hebben, opnieuw aan te klikken en de bundel opnieuw te downloaden. Analog Efex Pro zit na het installeren ook bij de plugins in je fotobewerkingsprogramma Photoshop of Lightroom.

Met de onderstaande foto’s van Assen ben ik aan de slag gegaan met deze plugin. Dit geeft een indruk van wat er mee mogelijk is. Vintage: je houd ervan of niet. Ik vind het in sommige gevallen wel wat hebben.

Klik op de foto’s om te vergroten.

DSCF0735-1428

Standbeeld De Marskramer, Assen

DSCF0764-1433

Toren Assen

DSCF0761-1431

Bronzen beeld van een knielende vrouw met een erepalm.

Dit gedenkteken is opgericht ter nagedachtenis aan alle Drentenaren die tijdens de bezettingsjaren door oorlogshandelingen zijn omgekomen. De vrouwenfiguur houdt een erepalm vast als bewijs van achting en erkenning. De palmtak is een klassiek symbool voor de overwinning. Ze houdt de erepalm in de richting van het voormalige Huis van Bewaring, waar vele verzetsmensen in de Tweede Wereldoorlog door de bezetter gevangen werden gehouden. Bron: http://www.vanderkrogt.net/

DSCF0743-1429

d’Olderwetse Bakkerieje

DSCF0796-1437

Fietser in de tunnel onder het spoor

DSCF0801-1438

Brommer in de tunnel onder het spoor