Selecteer een pagina

Voor Wandelen Rond Roden hebben we weer een nieuwe mooie wandelroute uitgezet. Vanuit Norg gaat deze route door dit mooie beekdal van het stroompje de Slokkert, een weids natuur- en stiltegebied. Daarna gaat de route langs de meest interessante bezienswaardigheden in het gevangenisdorp Veenhuizen.

Dit stroomdal is onlangs heringericht waarbij de oude loop van de beek is hersteld. Deze herinrichting was onderdeel van het beekherstel Peizerdiep waarbij beekjes die in vroegere jaren waren gekanaliseerd hun oorspronkelijke meanderende karakter terug kregen. Dit gebeurde in een groot gebied, van hier bij de Slokkert tot aan het Lieverse Diep bij Roden (dit is dezelfde beek trouwens, met verschillende namen op verschillende plekken). Ook andere noorddrentse beken werden op deze manier in de oorspronkelijke loop hersteld.

De oorspronkelijke loop levert oorspronkelijkere natuur op. Het is nu afwachten en zien hoe de natuur in deze stroomdalen zich verder ontwikkeld.

Beekdal De Slokkert (1)

Ingezoomd op markante bomen in de wetlands van het natte beekdal

Beekdal De Slokkert (2)

Zonnestralen prikken door de ochtendnevel op het wandelpad

Beekdal De Slokkert (3)

Hier is het pad iets minder begaanbaar, maar het is er niet minder mooi. Goed kijken waar je loopt dus.

Beekdal De Slokkert (4)

Het meanderende stroompje De Slokkert in de ochtendnevel.

Beekdal De Slokkert (5)

Bruggetje over het beekje, de zon begint al lekker te schijnen

Beekdal De Slokkert (6)

Het witte bruggetje, aan de andere kant van het gebied, op de terugweg.

Wie de wandeling wil lopen of meer informatie wil lezen over dit mooie beekdal en het bijzondere dorp Veenhuizen klikt even door naar de routepagina Norg-Veenhuizen – door het stroomdal van de Slokkert naar Hollands Siberië (20km) op de website Wandelen Rond Roden.

In de volgende blogpost komen foto’s aan bod van het Veenhuizen-deel van de route.