Selecteer een pagina

Gisteren was ik even in Utrecht, een mooie gelegenheid om weer eens wat straatfotografie te proberen. Voor mij zaten er een aantal leuke resultaten bij.

De titel “Contrast en harmonie in Utrecht” vat wel een beetje samen wat hier geslaagd was in de foto’s. Op de eerste foto is duidelijk contrast te zien. Ik zie er het contrast tussen welvaart en armoede in, maar gezien de reacties op deze foto op Facebook zien anderen er nog meer contrasten in  (zomer/winter… oud/jong(er)… dagelijks leven/vakantie…gevangen/vrijheid…triest/vrolijk… droom/werkelijkheid).
De een vind het een ontroerende foto, de ander vind hem komisch. Leuk als een foto zoveel reacties losmaakt.
Het viel ook iemand op dat de twee personen in deze foto dezelfde soort hoed op hebben, een grappig toeval. Er is dus toch niet alleen maar contrast in de foto.

Contrast

Contrast

En toen zag ik allemaal harmonie, soms pas thuis bij het bekijken van de foto’s. Sommige mensen deden erg hun best om wat kleur betreft bij hun omgeving te passen.
Naast het feit dat dit een paar leuke momenten en beelden zijn (is mijn persoonlijke mening in ieder geval) is de gemene deler hier kleurharmonie.

Er is nog meer harmonie te ontdekken.
In de blauwe foto past de oude wat versleten jas erg goed bij de uitstraling van de winkel.
In de groene foto gaat het om modern fel-groen.
In de oranje foto gaat het om verschillende vormen van verkeer.

Blauw

Blauw

Groen

Groen

Oranje

Oranje

Ik doe te weinig aan straatfotografie, maar als ik het doe heb ik er toch wel weer plezier in.
Wordt vast wel weer eens vervolgd…
Voor wie geïnteresseerd is: ik heb een straatfotografie portfolio.