Selecteer een pagina

Een paar dagen geleden is hij online gegaan, onze nieuwe website Wandelen Rond Roden. Ik zeg onze, want het is een samenwerking van mijn vrouw en mij.
Al een paar jaar had ik op dit fotoblog een aantal wandelroutes staan. Ik had er nu zoveel verzameld dat het tijd werd voor een aparte website voor de routes.

We zijn zelf erg blij met het resultaat. De website is met Joomla! gemaakt en er is sociale media integratie met bijvoorbeeld Instagram. Mensen die  wandelen of wonen in de omgeving die deze website bestrijkt zijn van harte uitgenodigd hun foto’s van de omgeving op Instagram te taggen met hashtag #WRRoden. De foto verschijnt automagisch op de website.

Er staan op dit moment 12 wandelroutes op en 1 fietsroute. Dat zal steeds verder uitgebreid worden. Bij de wandelroutes staat veel achtergrondinformatie over de omgeving, haar geschiedenis en landschap, verzameld en beschreven door Karin.

Wandelen Rond Roden

Je kunt er zoeken op afstand, van kort (bv. 5 kilometer) tot erg lang (55 kilometer) en je kunt zoeken op regio (bijvoorbeeld Roden of Westerkwartier of Groningen). De routes zijn ook overzichtelijk te vinden via een Google Maps-kaart.

Zo zou er voor elk wat wils op moeten staan.

We concentreren ons voornamelijk op wandelroutes, maar omdat sommige routes ook prima te fietsen zijn,  staan er ook enkele fietsroutes op.

Waarom deze nieuwe website?
We hopen hiermee de mooiste plekken in onze mooie regio en de meest interessante informatie daarover te delen met anderen om hen (jullie) te laten meegenieten.

We houden een gebied aan van ruwweg 30 kilometer rond Roden. In deze regio zijn heel veel mooie routes te maken. Omdat Roden aan de twee andere noordelijke provincies grenst, beslaan de routes delen van zowel Drenthe als Groningen en Friesland.

Kijk eens rond en zoek een mooie route uit op WandelenRondRoden.nl !

Update 2-5-13: Roots Magazine heeft onze website opgepikt en er een bericht over geplaatst op hun website!! Zie Nieuwe wandelsite, artikel op Rootsmagazine  Best een beetje trots worden we ervan!!