Selecteer een pagina

Kort geleden nam iemand contact met me op via mijn site met de vraag of ik het leuk zou vinden om een van mijn foto’s op canvas te hebben en daar een review over te schrijven. Dat leek me wel wat.

De vraag was dan om de mooiste foto op te sturen waarvan ik zou verwachten dat ze de kwaliteit niet zouden kunnen evenaren op canvas. De foto hoefde niet aan bepaalde voorwaarden te voldoen. Een normale jpeg was voldoende.

Ik ben dus aan het zoeken gegaan. Het leek me erg leuk om een foto van Zuid-Limburg aan de muur te hebben, een gebied waaraan we veel leuke (wandel-)herinneringen hebben. Diep in m’n archief vond ik een geschikte foto. Een foto uit 2007 van een wandelpad en het uitzicht over het Geuldal bij Epen. Mooi voor aan de muur en tevens een goede test voor deze review omdat het gaat om een foto die gemaakt is met een hele simpele camera, een Canon Ixus60.

Ik was erg benieuwd naar het pakketje dat bezorgd zou worden.

Het pakketje dat werd bezorgd

Donderdag, 10 dagen later, was het zover. Aan de deur stond een pakketdienst met een groot stuk karton. Na het uitpakken zagen we meteen: dit is gaaf! Het is echt heel mooi geworden.

Foto op canvas aan de muur

Ter vergelijk: onderstaande is de foto die ik heb opgestuurd. Hierbij moet gezegd worden dat het kleurverschil op de foto’s meer te maken heeft met het verschil tussen binnen en buiten fotograferen dan met een daadwerkelijk kleurverschil tussen de originele foto en het canvas. In het echt lijkt de foto op canvas wat kleur betreft veel beter op de originele foto.

Epen, Limburg

Het resultaat is dus erg mooi en we hebben nu het uitzicht van Limburg in huis. Ideaal!

De vraag was om met een kritische blik naar het canvas te kijken. Dat ga ik nu proberen. Er zit een vrij ruime periode tussen het toesturen van de foto en de ontvangst van het pakketje. Ik vraag me af of dat niet iets sneller kan. Dat zou handig zijn voor wanneer je het snel moet hebben, bijvoorbeeld wanneer je het kado wilt doen. Aan de andere kant is 10 dagen te overzien en is het belangrijker om kwaliteit in huis te hebben dan haastwerk.

Er zijn twee hoekjes aan de achterkant van het canvas die aan de zijkant zichtbaar zijn. Die zouden misschien beter aan de achterkant weggewerkt kunnen worden met een nietje. Feit is wel dat je dat alleen ziet als je er van opzij tegenaan kijkt.

Voor de rest kan ik er alleen maar heel positief over zijn. De kwaliteit van het beeld op canvas is erg goed geworden. Dat is natuurlijk het belangrijkste en dit was waar ik het meest benieuwd naar was. Gezien de grootte van het doek (70 x 50 cm) ben ik erg tevreden met het resultaat. Het canvas is een aanwinst in onze huiskamer waar we graag naar kijken.

Conclusie: de kleine minpuntjes die ik noem zijn veel minder belangrijk dan de kwaliteit van het canvas en beeld zelf en kunnen meer gezien worden als tips om de kwaliteit nog meer te verbeteren. Waar het echt om gaat is hoe het lijkt aan de muur en of het de foto recht aan doet. En dat is gewoon goed.

Ben je geïnteresseerd in het bestellen van een foto op canvas? Kijk op HerinneringenOpLinnen.nl voor meer informatie.

Ik vond het leuk deze review voor hen te verzorgen en ben erg blij met een van mijn mooiste Limburg-foto’s in het groot aan de muur.