Selecteer een pagina

Je hoeft de deur niet meer uit om little planets te maken van een mooi gebouw. Het kan ook via Google streetview en een heel klein appje (141kb) op je telefoon. Dit leuke appje heet Small Planet en ondanks dat het zo’n klein appje is, kan het leuke dingen. Surf via het bekende Google streetview naar de plek van je keuze en druk op de groene knop. Daar is je little planet al. Je kunt door met je vinger over het scherm te schuiven het beeld van vorm doen veranderen zodat een gebouw meer wordt benadrukt. Als je tevreden bent druk je op de + en je planet is opgeslagen. Verplaats de gele marker over de kaart om je foto op precies de goede plek te maken.

De app kan ook je eigen foto’s omvormen tot little planets, panorama’s of foto’s waarbij de horizon op 1/3 staat zijn daarvoor heel geschikt. Maar dit artikel gaat specifiek over little planets via streetview omdat ik dat wel iets nieuws en bijzonders vind.

Op een regenachtige dag of wanneer je tijd over hebt bijvoorbeeld in de bus of trein kun je surfen naar een mooie locatie ergens op de wereld om daar een mooie little planet te maken. Als je wilt kun je het resultaat nog nabewerken in een appje als Snapseed en dan kun je hem delen op sociale media.

Een vierkant formaat is meestal ideaal voor little planets, dus je foto’s zijn meteen geschikt voor Instagram.

De Small Planet app is beschikbaar voor zowel Android als iPhone:

Small Planet (Android) – gratis

Small Planet (iPhone) – “Free for a limited time…”

Onderstaande serie heb ik in een paar uur gemaakt. Zoals je ziet heb ik me er wel mee vermaakt.

Nou lijkt het me leuk als ik veel meer little planets die gemaakt zijn met behulp van Google streetview voorbij zie komen op Twitter, Facebook, Instagram etcetera. Dus ik nodig jullie uit om jullie eigen mooie little planets daar te delen. De wereld is groot en mooi, dus mogelijkheden genoeg. Een leuke uitdaging lijkt me.

Wat zullen we doen? Hashtag #littleplanetstreetview ?

Dubai

Dubai

Gizeh

Gizeh

Granada, Alhambra

Granada, Alhambra

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur

Londen, Millennium bridge

Londen, Millennium bridge

New York

New York

Parijs

Parijs

Planet Aperots (Groningen)

Planet Aperots (Groningen)

Planet Martini (Groningen)

Planet Martini (Groningen)

Rome (2)

Rome

Rome

Rome

Rotterdam

Rotterdam

Amsterdam, De Dam

Amsterdam, De Dam

Sydney (2)

Sydney

Sydney

Sydney

Vaticaan

Vaticaan

Praag, astronomische klok

Praag, astronomische klok

Nu snel aan de slag met de Small Planet app. Het is heel gemakkelijk, een kind kan de was doen. Een beetje creativiteit en goed ideeen erbij, dan komt het helemaal goed. Ik ben benieuwd! Hashtag #littleplanetstreetview

 

Wil je serieuzer aan de slag met little planets, dan is de Little planet maken  tutorial wellicht interessant voor je. Die gaat over het maken van little planets van je eigen foto’s met behulp van Photoshop of The GIMP.