Selecteer een pagina

Wanneer je iemand een kaart wilt sturen is het leuk om er iets persoonlijks van te maken. Dat kan door een kaart te maken van je eigen foto en door een persoonlijke tekst toe te voegen.
Ik heb een paar kaarten gemaakt bij Kaartwereld.nl. Dit is een verslag van het proces, wat de mogelijkheden zijn, hoe de website werkt en een algemene beoordeling van de kwaliteit en het gebruiksgemak.

Op kaartwereld.nl kun je gemakkelijk een persoonlijke fotokaart maken of een kant en klare kaart versturen. Ik bespreek hier hoe je een persoonlijke kaart maakt met je eigen foto.

Je kaart maken
Om te beginnen kun je kiezen uit een aantal sjablonen of je kunt je kaart helemaal zelf ontwerpen.

Kaartwereld1Sjablonen

Dit zijn de sjablonen, maar ik heb ervoor gekozen om de kaart helemaal zelf te ontwerpen.
Na de button Eigen ontwerp aangeklikt te hebben werkt het vanzelfsprekend. Je wordt stapsgewijs/ kliksgewijs door de verschillende opties heen geleid.
Je kunt kiezen tussen een achtergrondafbeelding uploaden die de hele kaart vult of losse afbeeldingen uploaden die je kunt aanpassen wat grootte en positie op de kaart betreft.

Aan de rechterkant heb je een menu met bewerkingsmogelijkheden in verschillende lagen. Je kunt hier tekst, versieringen, afbeeldingen, figuren, achtergrond en kaders toevoegen en bewerken.

Je foto’s kun je een sepia of zwart-wit effect geven en je kunt de transparantie aanpassen zodat de foto minder helder te zien is. Dit kan leuk zijn wanneer het past in je ontwerp.

Voor de foto’s die ik gebruikte was een sepia effect passend en een antieke lijst.

Kaartwereld2 Lijst en positioneren

De verschillende lagen die je hebt toegevoegd staan onderaan onder het kopje Toegevoegde elementen. Wanneer je later nog iets wilt aanpassen selecteer je daar de juiste laag en past dan tekst, lijst of foto nog wat aan.
Met de pijltjes verplaats je een laag naar boven (voor de andere elementen) of naar achteren. Tekst zul je bijvoorbeeld normaal gesproken niet achter en foto zetten, maar ervoor (erbovenop dus). Met het prullenbak icoon verwijder je een element.

Voor de tekst zijn verschillende lettertypes beschikbaar.
Versieringen en Figuren vond ik niet bij deze kaart passen, maar daar staan allerlei dingen om je kaart op te vrolijken, wat heel goed past bij bijvoorbeeld verjaardagskaarten.

Door de kaart zelf te ontwerpen kun je de kaart op maat maken voor de gelegenheid en voor de persoon waarvoor ze bedoeld zijn. Bovendien maak je de kaart heel uniek en persoonlijk.

Wat dacht je van een selfie-kaart? De meest persoonlijke kaart die je kunt sturen.

De achterkant van de kaart kun je op dezelfde manier beschrijven en opmaken met tekst.

Kaartwereld heeft ook een app voor je mobiel waarmee je de foto’s die je hebt gemaakt met je GSM meteen als kaart kunt versturen. Ideaal om kaarten te versturen voor tijdens een uitje of vakantie.
Deze app heeft niet zoveel bewerkingsmogelijkheden als de website, maar je kunt een foto selecteren en tekst toevoegen. Voldoende voor een leuke persoonlijke kaart.

Ik had de slag te pakken, dus heb ook meteen maar een verjaardagskaart gemaakt van een van mijn foto’s.

Kaartwereld3 Verjaardagskaart met foto

Website en gebruiksgemak
Ik heb hier voor een kaart met eigen foto gekozen, maar er is natuurlijk een ruime keus aan voorgedrukte kaarten in alle mogelijke categorieën.

Zoals al gezegd werkt het allemaal vanzelfsprekend. De website is gebruiksvriendelijk en het maken van je kaart gaat gemakkelijk, zeker wanneer je de slag te pakken hebt.

Klantenservice
Ik had de klantenservice even nodig voor een vraag, dus die kan ik meenemen in de beoordeling. De kaart die ik de vorige dag gemaakt had, maar niet verstuurd had kon ik de dag erna niet meer vinden. Ik had verwacht dat die wel opgeslagen zouden blijven.
Ik heb een vraag daarover aan de klantenservice gesteld. Al vrij snel kreeg ik antwoord. De niet verzonden kaarten staan opgeslagen onder Mijn Account. Een beetje verstopt, maar ze zijn er. Je vind ze door te klikken op je inlognaam (Ingelogd als…) en dan het tabblad Kaarten.
Ze staan er dus toch. De niet verzonden kaarten blijven twee maanden hier staan.
Ik werd snel en vriendelijk geholpen door de klantenservice. Ook vervolgvragen werden netjes beantwoord.

Bestellen en levering
Goed om te weten is dat je met een account minder betaalt dan wanneer je niet ingelogd bent.
Je kunt dan ook adressen opslaan en je gemaakt kaarten blijven bewaard, wanneer je die nog niet verzonden hebt.

Wanneer je voor 19.00 uur besteld wordt de kaart de volgende dag bezorgd.
Je kunt de kaart meteen laten versturen, maar je kunt ook een andere verzenddatum kiezen.

Kaartwereld4 Verzenddatum kiezen

Er is ook de mogelijkheid om een of meerdere setjes (van 10 stuks) naar jezelf te sturen. Je kunt er dan nog iets op schrijven of iets bij de kaart in een envelop stoppen.

Voor een verjaardag of andere gelegenheid kun je kiezen uit bijna 250 cadeaus om mee te sturen.

Kwaliteit
De volgende dag lagen de kaarten in de bus, zoals kaartwereld.nl beloofd had.
De afdrukkwaliteit van de kaarten is prima. Het resultaat is zoals ik het graag had gewild.
Dus wil je graag een persoonlijke kaart versturen, dan is dit de manier!