Selecteer een pagina

Met Polarr is het mogelijk om online je RAW bestanden te bewerken. Hiermee heb je gratis een RAW editor die overal waar je internet hebt beschikbaar is. De website werkt ook met jpg en png bestanden.

Polarr heeft functies die vergelijkbaar zijn met die in Lightroom. Het rechtermenu lijkt erg op dat van Lightroom. Het is mooi dat RAW foto’s bewerken nu mogelijk is in de browser.

Er zijn op dit moment twee versies die je kunt gebruiken, de huidige versie https://editor.polarr.co/ en de versie die in ontwikkeling is, de beta van versie 2: https://v2.polarr.co/

Polarr (stable v1)

Polarr (stable v1)

Polarr (beta v2)

Polarr (beta v2)

Over de betaversie van Polarr v2 zeggen ze zelf: “Believe it or not, Polarr Photo Editor just got 10X better. Now you have a true professional online photo editor that can runs on lower performance machines even chrome book.” Op een oude PC, waar Lightroom moeilijk op draait, zou het bewerken van RAW bestanden dus mogelijk moeten zijn met Polarr.

Je bestanden blijven van jou: “Polarr never backs up your photos, stores them, or shares them without your permission.”

Deze webapp lijkt me een uitkomst voor wie geen Lightroom heeft en voor wie een extra RAW editor kan gebruiken voor onderweg.

Update oktober 2015: inmiddels staat versie 3 online, Polarr wordt steeds beter: https://v3.polarr.co/