Selecteer een pagina

In deze post zal ik een korte review van de app Snapseed geven (voorheen van Nik Software, maar inmiddels overgenomen door Google) en ook een link naar een tutorial die Snapseed meer in detail zal bespreken.

Snapseed is een app makkelijk en snel foto’s te bewerken en te delen. Het is niet meer beschikbaar als desktop-programma, maar wel voor iPhone / iPad en voor Android, beide gratis.

Ook is de Snapseed foto-editor geïntegreerd in de fotobewerkingsmogelijkheden van Google’s sociale netwerk Google+.

Snapseed kan gebruikt worden voor basis aanpassingen en verbeteringen en voor meer geavanceerde filters en effecten.

Met de drag-and-drop interface is het eenvoudig om te beginnen en aan de gang te gaan.

Drag and drop interface

In het linker paneel zijn er knoppen om de verschillende onderdelen van de app te openen. Door erop te klikken zal met een nieuw zijpanel openen met presets en schuifregelaars voor aanpassingen. In elk onderdeel van de app zijn de opties makkelijk aan te passen. Schuif gewoon naar links en rechts met de schuifregelaars en kijk wat er gebeurt. Dubbelklik op een slider om hem terug te zetten naar het beginniveau. In sommige onderdelen van het programma zijn zelfs Control points om bepaalde delen van de foto selectief te beïnvloeden waarbij andere delen ongemoeid worden gelaten. Deze control points zijn ook onderdeel van de professionele softwarepakketten van Nik zoals Color Efex en Silver Efex. Je zou Snapseed dan ook het kleine broertje van deze pakketten kunnen noemen.

De verschillende onderdelen van het zijpaneel.

Beschikbare effecten zijn: B & W, vintage, grunge, tilt-shift, drama, vignettering en frames.

Mijn conclusie: voor een relatief lage prijs heb je een veelzijdige app die vooral een leuke app is om naast je reguliere fotobewerkingssoftware te hebben. Het is een app die zeg maar tussen Instagram en Photoshop in zit. Veel uitgebreider en veelzijdiger dan Instagram, maar zonder de professionele mogelijkheden van Photoshop. Maar ook veel goedkoper dan de laatste natuurlijk. Voorop staat het gebruikersgemak. Je kunt in twee of drie stappen je foto maken en publiceren op Facebook of Flickr of je kunt er meer ingewikkelde bewerkingen mee uitvoeren. Kortom, ik vind het een leuke toevoeging aan de software op mijn PC.

Hieronder laat ik een aantal voorbeelden zien van foto’s die ik met Snapseed behandeld heb. Bekijk de tutorial om te zien hoe je dit doet en wat er allemaal mogelijk is in Snapseed. Klik om te vergroten.

Molen Woldzigt, Roderwolde

Fietsers genieten van een lentedag

Bosanemonen in Kleibos, Foxwolde

Silhouetten in het landschap bij Roderwolde

Tiltshift van Haubtbahnhof Hamburg

Vintage ansichtkaart beeld van Niekerk

Hamburgerbridge in Utrecht edited with Snapseed