Selecteer een pagina

Deze keer doe ik een review van een foto op plexiglas. Dat had ik nog nooit gedaan en nu mocht ik een bestellen en beoordelen bij Fotofabriek.Ik bespreek de website, de software, de service, de verzending en verpakking en natuurlijk de kwaliteit van het eindproduct.

Om maar met de deur in huis te vallen: het is een heel mooi product geworden en de stappen die ik heb moeten doen om mijn aandeel daar aan te doen waren duidelijk en makkelijk. Het aandeel van Fotofabriek was klantvriendelijk en de software gebruiksvriendelijk en de afdruk op plexiglas is perfect.

Dan ga ik nu de verschillende onderdelen van het bestelproces en de software bespreken.

Op de website van Fotofabriek.nl zie je de verschillende mogelijkheden. Je kunt je product ontwerpen en bewerken in de online editor op hun website of je kunt hun software downloaden en installeren op je computer. Ook zou je PDF’s kunnen uploaden die met Photoshop of InDesign van Adobe gemaakt zijn.

De online editor

De verschillende editors bij Fotofabriek

Ik heb zowel de online editor als de offline software getest voor mijn foto op plexiglas.
Voor informatie over het product: kijk op Fotofabriek’s foto op plexiglas productpagina.

In de online editor op de website van Fotofabriek kies je het product (Wanddecoratie > Foto op plexiglas in dit geval). Daarna kies je de afmeting die je wilt (voor mij was dat 20x30cm staand).

Kies je product. Wanddecoratie of iets anders.

Dan krijg je onderstaande editor. Eenvoudig, dus gebruiksvriendelijk, maar toch met voldoende mogelijkheden. Upload je foto, sleep hem naar het midden van het scherm en je kunt hem maken zoals je wilt. Toevallig had ik al een collage klaar van onze kat, maar in de online editor zelf had ik die ook kunnen maken. Naast het maken van collages van meerdere foto’s kun je in deze editor als je wilt ook tekst toevoegen en clipart of filters. Dat doe ik liever niet. Ook kun je hier de achtergrondkleur kiezen.

Duidelijk in beeld staat de melding “Om witranden te voorkomen adviseren wij om de foto volledig door de stippellijn (snijrand) te plaatsen.”
Ik denk dat ik daar de mist in ging. Want na mijn bestelling nam de klantenservice contact met me op dat er een witte rand te zien was aan de rechterkant. Dit was mij niet opgevallen, dus goed dat de klantenservice dit in de gaten houdt voordat de bestelling wordt geprint en verzonden. En ik heb het even nagevraagd: dit doen ze niet alleen voor deze keer omdat het om een review ging. De klantenservice houdt dit soort dingen voor elke bestelling in de gaten.

De eenvoudige gebruiksvriendelijke online editor

Bovenstaande had ik en onderstaand is hoe het had gemoeten (uitvullen tot de buitenrand). Maar hier verdwijnen de oortjes op de foto rechtsboven buiten de stippellijn. In de offline software vond ik het makkelijker om de foto op de juiste manier uit te vullen tot de buitenrand zonder dat de oren van onze kat verdwenen op de foto rechtsboven in mijn collage.

Uitvullen tot de rand Omdat er een witrand te zien die mij niet was opgevallen heb ik het opnieuw gedaan via de offline software. Dit is de Fotofabriek software die je kunt downloaden en installeren op je computer (voor Windows en Mac). Met deze software zijn meer bewerkingen mogelijk dan met de online editor. Maar je hoeft niet alles te gebruiken wat er mogelijk is. Je wordt stap voor stap door het bewerken heen geleid, dus ook al is er meer mogelijk, de software is nog steeds gebruiksvriendelijk.
Kies het product dat je wilt bestellen en begin met een blanco project zodat je alles zelf kunt regelen of laat de software je project automatisch vullen met foto’s (en eventueel tekst) op basis van sjablonen.

De offline software

De offline software. Meer mogelijkheden, maar toch handig in het gebruik.

Ik had mijn collage al klaar, dus ik koos voor een blanco project (in het midden zie je een aantal andere sjablonen). Rechts zie je verschillende mogelijkheden om je project en foto’s te bewerken, zoals sepia, frames en randen, kleurverloop, spiegelen, etc.). Je kunt je eigen kunstwerk ontwikkelen als je wilt zonder dure en ingewikkelde Photoshop.Sjablonen of een blanco project

De verzending en verpakking

Deze keer was mijn project goed afgerond en kon de bestelling afgemaakt worden. Vrij snel na de bestelling ontvang je een aantal mailtjes (bestelbevestiging, verzendbevestiging en track en trace-code). Twee dagen na de bestelling had ik mijn plexiglas in huis.
De verpakking was prima. Het plexiglas wordt goed beschermd in de kartonnen doos door het blauwe schuimplastic en bubbeltjesfolie. Bij de verzending kan op deze manier weinig mis gaan lijkt me. Bevestigingsschroeven en -doppen zitten er bij om het plexiglas aan de muur te kunnen hangen.

De uitstekende verpakking.

Wat nu? De sneeuw lijkt blauw? Een blauwzweem over de foto? Nee, gelukkig, het is een beschermfolie.

Beschermfolie. Geen blauwzweem gelukkig.

Het eindproduct

En zo hangt hij aan de muur. Ik heb niet de meegeleverde bevestigingsschroeven gebruikt, maar punaises, anders zouden we 4 extra kapstokken hebben aan de andere kant van de muur. ­čÖé Maar zo hangt hij ook prima.

Zo, zonder de beschermfolie valt het op wat een mooi product dit is. Ik heb nog nooit eerder een foto op plexiglas besteld, maar ik kan dat zeker aanraden. De foto’s glanzen mooi en zijn prachtig scherp. De kleuren komen heel goed tot hun recht. Ik kan je verzekeren dat de kleuren aan de muur een stuk mooier en helderder zijn dan op onderstaande foto. Maar probeer maar eens een plexiglas goed te fotograferen zonder weerspiegelingen. De werkelijke kleuren zijn zoals die op de derde en vierde afbeelding van dit artikel, mooi zomergroen gras en een mooie grijze kat waarvan de afzonderlijk haren duidelijk te zien zijn op het plexiglas.
Het plexiglas is een stevig materiaal dat jaren mooi blijft. Zorg alleen dat hij stevig hangt, want je wilt niet dat hij valt.

Foto op plexiglas aan de muur

Conclusie

Het mag duidelijk zijn dat ik erg tevreden ben over alle stappen en onderdelen van deze bestelling. De website is duidelijk, de software is gebruiksvriendelijk en heeft ruim voldoende mogelijkheden, de klantenservice is goed, de verzending is snel, de verpakking prima en het eindproduct prachtig.
Geen minpunt te vinden!

Fotofabriek is een bedrijf dat gevestigd is in de stad Groningen en onderdeel is van Chris Russel B.V. Je kunt er naast foto’s op plexiglas ook fotoboeken, agenda’s, kalenders, kaarten en foto’s op allerlei materialen bestellen.
Ik kan een foto op plexiglas inmiddels van harte aanbevelen!
Wij zijn blij met deze mooie collage van onze grote kleine vriend.