Selecteer een pagina

Deze keer mocht ik een review doen van foto op canvas van Photogifts. Deze aanbieder van foto-afdrukken is onlangs als beste uit de test gekomen bij een vergelijking van 11 aanbieders.

Ik doe een beoordeling op verschillende punten, vanaf het bestellen op de website tot en met de levering en natuurlijk de kwaliteit van de afdruk en het canvas.

Bestelproces en website

De website is duidelijk en overzichtelijk. Na de keuze voor canvas kun je kiezen uit een foto uit de galerij van Photogifts, uit een eigen foto of uit een van je Instagram-foto’s. Ik heb gekozen voor een eigen foto.

Daarna wordt je in een gebruiksvriendelijk venster stapsgewijs door het proces geleid waarbij je verschillende opties kunt kiezen zoals de dikte van het frame, het ophangsysteem en eventueel een effect (sepia of zwart-wit).
Photogifts-bestellen-3

In het volgende venster wordt het nog mooier. Hier krijg je je foto te zien, inclusief de randen. Je kunt eventueel kiezen voor andere randen dan de zijkanten van je foto onder het uitklapmenu Canvasrand. De uitsnede van de foto kun je naar wens maken door hem in de juiste positie te slepen.
Maar het grootste voordeel hier vind ik dat je niet gebonden bent aan vast formaten, maar de verhouding tussen breedte en hoogte kunt  aanpassen zodat die het beste bij je foto past. 80x60cm zou een standaardformaat zijn, maar ik kon hier ook kiezen voor 80x50cm. Dat kwam voor deze foto beter uit.

Photogifts-bestellen-4

Ook erg handig is dat je het canvas in een preview in 3D kunt bekijken. Zo kun je zien of de randen worden zoals je wilt.

Photogifts-bestellen-5

Het bestellen op de website is dus goed geregeld. Het proces is gebruiksvriendelijk en voorzien van een aantal handige extra’s die ik nog niet eerder had gezien.

Levering, bestelstatus, verpakking.

De bestelstatus kun je gemakkelijk volgen via een unieke url (http://www.photogifts.nl/bestelstatus/?okey=…….) zodat je niet steeds hoeft in te loggen om de vordering van de bestelling te zien. Zet de url bij je bladwijzers en je kunt elk moment zien hoe het ervoor staat. Ook via de email wordt je op de hoogte gehouden van het verzenden van je bestelling en wanneer je de bezorging kunt verwachten.

Photogifts-bestellen-9-bestelstatus-volgen

Mijn canvas werd 5 werkdagen na het bestellen geleverd. Dat is een prima termijn.
Het canvas was goed verpakt: in een schuimfolie gewikkeld en dan met stevig karton eromheen. Zowel verpakking als canvas kwamen onbeschadigd aan.

Het canvas

Het resultaat, daar gaat het om. Dit is hem geworden. Een fraaie afdruk van een mooie rustige foto aan de muur.

canvas Photogifts aan de muur

Het canvas zit mooi strak om het hout heen getrokken. De afwerking van de hoeken is ook perfect. Dat is op onderstaande foto te zien. Er is geen slecht gevouwen hoek, waarbij een deel van de witte achterkant van het canvas is te zien. Dat heb ik wel eens anders gezien.

keurige afwerking hoeken

De kwaliteit van de afdruk is goed. De kleuren zijn mooi geworden, net zoals ze op de foto waren. Het felle groen van het gras steekt er mooi uit en de donkerblauwe tint in het water is mooi diep van kleur. Het contrast is goed en details zijn goed zichtbaar.

Hieronder een detailopname van het canvas. De structuur van het canvas is te zien, dat is de aard van het materiaal.

detail canvas Photogifts

Photogifts canvas als beste getestBest getest op kwaliteit

Photogifts komt bij de Foto op canvas test van 2015 als winnaar uit de bus bij een vergelijking op basis van kwaliteit van 11 aanbieders van canvas-producten.

Het is een bedrijf uit Bolsward, onderdeel van ZWF Ontwerp, dat volgens de informatie op hun website een fine-art printer heeft om fotoprints van topkwaliteit te kunnen leveren.

Photogifts drukt ook foto’s af op andere materialen. Er zijn diverse mogelijkheden, zoals een foto op aluminium, dibond, hout, forex en plexiglas.

Conclusies

Ik kan alleen maar positief zijn over dit canvas en Photogifts. De website werkt prettig en is gebruiksvriendelijk, dat is allemaal dik in orde. De communicatie over de voortgang van het bestelproces en de levering zijn ook goed geregeld. Ik ben erg tevreden over het eindresultaat. Dat is een kwaliteits-canvas.

De prijs-kwaliteitsverhouding is erg goed.

De klantenservice heb ik niet nodig gehad, maar op basis van mijn bevindingen in deze review ga ik ervan uit die ook goed is.
Dat Photogifts als beste uit de bus kwam bij de Foto op canvas test kan ik dus begrijpen.

Wil je ook een foto op canvas van hoge kwaliteit, kijk dan eens op de site van Photogifts.

Tip: wanneer je op korte termijn bestelt krijg je een sinterklaaskorting, ga daarvoor naar de website van Photogifts.