Selecteer een pagina

Vandaag doe ik een review van de Cap Buckle lenskaphouder. Het is een plastic kapje dat je aan de draagriem van je camera kunt hangen. Hier kun je dan je lensdop op vastklikken zodat hij je niet in de weg zit en je hem niet kwijtraakt.

CapBuckle in de verpakking

CapBuckle in de verpakking

Ik ben een aantal keer op pad geweest met de camera met capbuckle om te kijken hoe het bevalt. In het begin was ik sceptisch. Ik vroeg me af of het iets toevoegde, maar uiteindelijk heb ik besloten hem toch aan mijn draagriem te houden omdat hij wel handig is.

Hoe kom ik tot die conclusie? Hieronder staan mijn afwegingen.

Tegens: Ik heb hem niet nodig, ik heb mijn camera nooit om mijn nek hangen, maar hou hem altijd in de hand. De lensdop klem ik tussen mijn hand en de camera in. Bovendien zit mijn lensdop met een touwtje vast aan de camera.

Voors: Als je de lensdop niet met een touwtje aan je camera hebt en wel een draagriem gebruikt is hij wel handig.
Je raakt de lensdop niet kwijt, je hoeft er niet om te denken dat je hem niet vergeet.
De capbuckle zit niet in de weg, je hangt hem op een plek waar je er geen last van hebt.

Idee: het is misschien nog handiger wanneer je de capbuckle aan je broekriem doet in plaats van aan je draagriem. Dan zit hij helemaal niet in de weg en kun je eventueel de halsband ook van de camera halen.

De CapBuckle aan de halsband

De CapBuckle aan de halsband

De lensdop op de CapBuckle vastgeklikt

De lensdop op de CapBuckle vastgeklikt

Samenvatting: Nadat ik sceptisch begon met het gebruik van de capbuckle zie ik nu toch het handige ervan in en blijf hem gebruiken.
Ik wil nog wel toevoegen dat hij met de prijs van €15,95 voor mij wel wat goedkoper zou mogen zijn.

Website: capbuckle.nl