Selecteer een pagina

Een fotoboek maken van je mooiste (vakantie-)foto’s

Vroeger drukte je je foto’s af op fotopapier en plakte je ze in een fotoboek. Tegenwoordig kan dat veel mooier en stel je zelf digitaal een fotoboek samen dat je laat afdrukken en thuisbezorgen. Wat is er mooier dan een zelf vormgegeven album met je mooiste foto’s? Zo’n album is een mooi overzicht van je mooiste foto’s of een herinnering aan onvergetelijke momenten zoals een vakantie. Ik maakte van van mijn verblijf in Zwitserland een fotoboek bij CEWE Fotoboek en geef daarvan hier een review.

De software

De CEWE fotoboek software is tegelijk gebruiksvriendelijk en veelzijdig. Je kunt ervoor kiezen om de fotoboek-assistent met een druk op de knop je foto’s in het boek te laten plaatsen om het eventueel daarna zelf aan te passen of je kunt met een leeg boek beginnen en alle opmaak en indeling zelf doen. Hierbij is er een keur aan mogelijkheden. Je kunt  bijvoorbeeld kiezen voor een paginavullende foto of meerdere foto’s op een pagina. De formaten kun je aanpassen, je kunt desgewenst randen plaatsen om de foto’s, achtergronden voor de pagina, passe-partouts, teksten enzovoorts, wat je maar wilt. Je kunt hier je creativiteit goed in kwijt en je kunt het zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wilt.

De CEWE fotoboek software

In de software kies je voor het formaat, het aantal bladzijden, het soort papier en de soort omslag. Ik heb gekozen voor large, 26 bladzijden op hoogglans fotopapier met een hardcover omslag. Omdat de meeste van mijn foto’s landscape (liggend) genomen zijn heb ik gekozen voor een liggend boek, zodat ik landschapsfoto’s op een hele bladzijde kon plaatsen.

De indeling en opmaak maken in de software

Je kiest de indeling van de pagina en sleept je foto’s uit de map op je computer op de juiste plaats in het fotoboek. Ik heb de lay-out simpel en rustig gehouden zonder al te veel poespas.

Mocht je nog vragen hebben over het programma of het te kiezen soort papier en album, dan bel je gewoon met de Hotline/ Klantenservice, die zijn 7 dagen per week bereikbaar.

Het resultaat

Na een paar dagen ligt dan het pakketje in de bus. Snel kijken natuurlijk om te zien hoe het geworden is. Waar ik erg benieuwd naar was was of er ruis en korrel in de afdrukken zou zitten, dat had ik namelijk niet 100% kunnen wegkrijgen op de foto’s. Bij openslaan bleek meteen dat daar niets van was te zien. De foto’s zien er perfect uit op het hoogglans fotopapier.

Fotoboek Zwitserland

Geef je eigen invulling aan de bladzijden

Vooral de (landschaps-)foto’s die een hele pagina beslaan komen erg mooi uit in het album.

Mooie afdrukken

De pagina’s van fotopapier zijn op een degelijke manier ingebonden in de hardcover omslag. Het boek is zo goed beschermd tegen beschadiging, ook na vele keren doorbladeren.

Degelijke binding

Doordat de aangrenzende bladzijden uit een stuk zijn gemaakt is dit album erg geschikt om panoramafoto’s over de volle breedte van twee pagina’s te vertonen.

Geschikt voor afdrukken van panoramafoto's over twee bladzijden

Conclusie

Het maken van het boek was leuk werk met de gebruiksvriendelijke software. Alles was gemakkelijk aan te passen zodat het eruit zou komen te zien zoals ik wilde. Ik ben erg tevreden met het uiteindelijke resultaat, de foto’s komen op het hoogglans fotopapier in het boek goed tot hun recht. Het fotoboek is hiermee een prachtige herinnering en een mooi overzicht om aan anderen te laten zien. De reacties van de mensen aan wie ik het heb laten zien waren ook erg enthousiast.

Dat de kwaliteit goed is blijkt ook uit het feit dat CEWE Fotoboek recent (in juli 2012) als beste is getest door de Consumentenbond.