Selecteer een pagina

BigFreddy.com benaderde me om een review te schrijven over één van hun producten, een foto-afdruk op aluminium. Dat doe ik graag. Ik heb gekozen voor een afdruk van een kleurrijke foto van Ethiopische doeken. Om de kleuren goed te laten uitkomen heb ik gekozen voor een afdruk op wit aluminium, in plaats van het ruwere butlerfinish, dat weer heel mooi kan zijn bij andere soorten foto’s, bijvoorbeeld zwart-wit.

Website en bestelproces

De website is duidelijk en overzichtelijk. Je maakt stap voor stap je keuzes wat betreft materiaal en grootte. Indien gewenst kun je bij het kopje Thema voor een collage kiezen of bij Effect voor sepia of zwart-wit. Ik heb de foto gelaten zoals hij is.
Het uploaden van de foto of foto’s gaat vanzelfsprekend. De maximale grootte van de bestanden die je kunt uploaden is 50Mb. Dat zal voor de meeste mensen ruim voldoende zijn. Wil je nog grotere bestanden laten afdrukken dan kan dat ook. Daarvoor moet je even contact opnemen met de klantenservice.
Ik had de klantenservice ook even nodig. Op dit moment zit er namelijk een kleine bug in het systeem. De website geeft bij elke foto aan dat hij slecht van kwaliteit is voor een afdruk. Het leek me al dat dit niet kon kloppen. Van de klantenservice kreeg ik al snel antwoord dat dit een bug is waaraan gewerkt wordt. Als ik in het bestelproces bij de opmerkingen zou vragen of het bestand handmatig gecontroleerd kon worden op geschiktheid en kwaliteit, dan zou dit gedaan worden. De communicatie met de klantenservice is dus snel en goed.
Een minpuntje aan de website vind ik de kleine preview van je foto. Die zou ik liever in een grote pop-up te zien krijgen om hem beter te kunnen beoordelen en beter te kunnen bijsnijden, indien nodig. Bij zo’n kleine preview is het ook niet heel duidelijk of de foto niet is verschoven ten opzichte van de randen, dus of de hele foto wel op de afdruk komt of dat er misschien een witte rand te zien is. Het lijkt me dat dit makkelijk zou kunnen gebeuren wanneer je met de geuploade foto nog iets aan het schuiven of verkleinen gaat.
Voor mij zou een grotere preview dus nog een flinke verbetering aan de website zijn.
Voor de rest werken de website en het bestelproces prima.
Op de website is ook overzichtelijk alle informatie te vinden die je nodig hebt, bijvoorbeeld bij de FAQ sectie (veelgestelde vragen).

Verzending en verpakking

Voor de verzending staat in principe een termijn van 5 dagen, maar dat kan ook een stuk sneller gaan. Mijn foto was na een dag al verstuurd en de volgende dag bezorgd.
Het product was goed verpakt, gewikkeld in noppenfolie en dat weer in karton. De randen van het aluminium zijn extra beschermd door stukken plastic om de hoeken. Er is voldoende gedaan om beschadiging te voorkomen.
Omdat het niet uitgesloten is dat er tijdens het transport iets beschadigt wordt er wel duidelijk vermeld dat het i.v.m. de transportverzekering belangrijk is om het pakket voor accepteren voor ontvangst te controleren op eventuele beschadigingen. Dat is logisch. Het is goed dat dat duidelijk vermeld wordt.

Het materiaal en de afdruk

Dan kom ik bij waar het uiteindelijk om gaat: het eindresultaat dat je aan de muur wilt hebben. Nu moet ik zeggen dat ik nog niet eerder een afdruk op aluminium had gezien. Ik ben positief verrast over het materiaal. Het is dun (3mm), stevig en de kleuren komen er letterlijk schitterend op uit. In vergelijking met bijvoorbeeld canvas is het oppervlakte gladder en dat geeft toch een ander effect. Ondanks het gladde oppervlak spiegelt het materiaal niet, waardoor de foto goed tot zijn recht komt. Een afdruk op aluminium (ook wel dibond genoemd) is dus zeker een aanrader. Je betaalt er iets meer voor, maar dan heb je ook wat. Ik zou een volgende keer dan ook sneller weer voor een afdruk op aluminium kiezen.
Dit is de afdruk geworden.

Ethiopische doeken op aluminium

Ethiopische doeken op aluminium afgedrukt

Over Big Freddy en zijn producten

Big Freddy is een Duits bedrijf. De verzending vond plaats vanuit Gronau, vlakbij de grens met Nederland. Vndaar ook waarschijnlijk dat het bedrijf gemakkelijk beide landen kan bedienen. De site is tweetalig. Wanneer je vanuit Nederland naar de site gaat kom je automatisch in het Nederlandstalige deel terecht. Je merkt er dus eigenlijk niets van dat het bedrijf in Duitsland gevestigd is. Ook de klantenservice communiceert in het Nederlands.
Big Freddy biedt naast deze afdrukken op aluminium ook afdrukken aan op andere materialen, zoals canvas, plexiglas, echt glas, hout en zelfs bamboe.
Voor de lezer van deze review is het interessant te vermelden dat een aantal productne op dit moment flink in prijs is verlaagd. Ik weet niet hoe lang dat nog zo blijft. Een afdruk op aluminium van 50x50cm is bijvoorbeeld nu van €50,99 verlaagd naar €14,99!

Conclusie

Ik ben zeer tevreden over zowel het materiaal als de afdruk, de klantenservice en de verschillende afdrukmogelijkheden die Big Freddy.com biedt.

Besproken product: afdruk foto op aluminium (dibond)
Bedrijf: BigFreddy.com