Selecteer een pagina

Voor Whitewall mocht ik een review doen van een van mijn foto’s op hun canvas.

Whitewall onderscheidt zich door het aanbieden van nabewerking via hun site. Upload je foto en klik op de button Foto bewerken. Daar heb je de mogelijkheid om een aantal basis-fotobewerkingshandelingen te verrichten aan je foto, zoals bijsnijden, verzadiging, helderheid en contrast. Ook kun je met een klik van je muis een aantal effecten aan je foto’s meegeven, zoals sepia. Tevens is er de mogelijkheid om je foto op te delen in prints op meerdere panelen.

De online nabewerkingssoftware is gebruiksvriendelijk, het gebruik spreekt voor zich. Het lijkt veel op de fotobewerkingssoftware van Picasa. Het zou me dan ook niet verbazen als die software ten grondslag ligt aan die van Whitewall.

De afdrukvarianten waaruit je bij Whitewall kunt kiezen zijn poster, steunplaat, canvas, aluminium en acrylglas. Er zijn verschillende lijsten bij de verschillende formaten te kiezen of je kunt kiezen voor een afdruk zonder lijst.

Ook heeft Whitewall de mogelijkheid om foto’s van andere fotografen te kiezen voor een afdruk. Daarvoor is op de website het kopje Fotowereld. Je kunt hier kiezen uit een grote collectie prachtige foto’s in verschillende categorieen.

Ik heb ervoor gekozen om een van mijn eigen foto’s te laten afdrukken. Een foto van Zuid-Limburg waar we zulke mooie herinneringen aan hebben. Gisteren ontving ik het pakket.

Wat opviel was dat het pakket erg zorgvuldig ingepakt was. Daar kon niks mis mee gaan tijdens de verzending. Na het uitpakken heb ik het canvas tegen het licht gehouden.

Heuvelland canvas Whitewall

 Het canvas zit mooi strak om de lijst heen gebonden. De randen zijn netjes en de hoeken ook.

Heuvelland canvas achterkant (2)

Aan de achterkant kun je zien hoe netjes en strak het canvas is vastgezet.

Heuvelland canvas achterkant (1)

Enig minpuntje is voor mij de kleur. De afdruk op canvas valt wat donkerder uit en daardoor zijn de kleuren wat minder helder en verzadigd dan op de foto het geval was. De kleur van de lucht, die op de originele foto lichtroze was, van de opkomende zon door de nevel, is niet goed terug te zien op het canvas.

Al met al ben ik zeer te spreken over Whitewall. De website is duidelijk en het uploaden en bestellen werkt vanzelfsprekend. De verzending is snel en de verpakking is top. De service is prima. Hoe het kan dat de kleuren van mijn originele afbeelding in sommige delen van de print niet goed terugkomen snap ik  niet. Misschien kan Whitewall daarop reageren in de comments.

Toch hangt er nu een perfect verzorgd canvas aan de muur van een van onze Zuid-Limburg foto’s.

Voor de foto-opdrachten die ik op mijn website organiseer is er in samenwerking met Whitewall voor het thema van maart (Landschap) een Whitewall-canvas weg te geven aan de winnaar!! Lees hoe het werkt op Landschap foto-opdracht en doe mee! Misschien  ben jij wel de winnaar!