Selecteer een pagina

Wanneer je veel foto’s maakt, professioneel of hobbymatig, belanden de meeste in digitale archieven. Dit is zonde. Omdat er ongetwijfeld pareltjes tussen zitten die nu voor anderen verborgen blijven. Een fotoboek laat de foto’s weer tot leven komen. Er zijn verschillende soorten fotoverzamelingen die je kunt maken. Elk met een eigen doel, bijvoorbeeld om je werk aan anderen te kunnen tonen of om verschillende technieken naast elkaar te leggen.
Ook voor de hobbyist zijn er genoeg redenen om foto’s te bundelen in een boek of album. Daarom zet ik een aantal inspirerende opties voor je op een rij. Zodat je een goede reden hebt om het archief in te duiken en het digitale stof van de foto’s te poetsen.

De klassieker: Portfolio

Iedere zichzelf respecterende fotograaf heeft een fotopresentatie van zijn/haar beste foto’s. Een portfolio laat zien wat voor fotograaf je bent en waarom jij waardevol bent voor anderen.

Een fotoboek is hiervoor het ideale middel, een foto archief op je website is een goed begin. Maar in een volgende fase als fotograaf is een naslagwerk een must!

portfolio fotoboek

Het vakantie fotoboek!

Wat is er nou lekkerder dan wegdromen bij heerlijke vakantie foto’s? De foto’s nemen je mee naar mooie herinneringen en roepen een gelukkig gevoel op. Opzoek naar mooie foto’s voor in de bundel komt alles weer voorbij. Een onwijs leuke activiteit voor het hele gezin.

En wanneer het af is, ligt het altijd klaar om weer even weg te dromen. Dit geldt natuurlijk ook voor het bezoek. Zij kunnen even door de leuke vakantie kiekjes bladeren.

Fotocollage maar dan anders

Een topper onder de cadeautjes. In meerdere scenario’s kan de fotocollage een geweldig cadeau zijn. Een jubileum, verjaardag of bruiloft zijn allemaal uitermate geschikt voor een bonte verzameling van de leukste foto’s die de afgelopen jaren zijn gemaakt.

Een uniek fotoboek sluit hier uiteraard goed op aan. Je maakt in plaats van een collage een naslag werk van de foto’s. Het gave hieraan is dat je meer ruimte krijgt en middels teksten en decoratie het gehele cadeau extra waarde kan geven.

Voor de fotografie purist

Er zijn talloze verschillende soorten foto’s en technieken. Portretfoto’s, landschappen, straatfotografie en ga zo maar door. Deze type foto’s kunnen in verschillende stijlen gemaakt worden. Denk hierbij aan zwart/wit, scherpte/diepte of verschillende soorten filters.

Als liefhebber van foto’s zal je de meeste technieken uitgeprobeerd hebben. Wanneer je deze technieken allemaal bij elkaar brengt krijg je een heel divers geheel. Je kunt het zien als een recepten boek voor foto’s. Er ontstaat een motiverend geheel waarbij de verschillende foto’s en technieken jouw als fotograaf naar een hoger niveau brengen. Omdat je voor elke situatie de juiste techniek weet in te zetten.

Ga zelf aan de slag

Om zelf aan de slag te gaan kan je terecht bij Hetfotoalbum.nl. Een aanbieder van verschillende fotoproducten van uitstekende kwaliteit. Zij bieden gratis software aan waarmee je fotoboeken, albums, kalenders en andere producten kunt maken. Je maakt een product dus geheel op maat en persoonlijk. Wacht niet langer en duik in het archief om jouw eigen unieke fotowerk weer tot leven te laten komen.